Led
31

Víkendové rizoto

Přiveďte k varu zeleninový vývar. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemno a orestujte na 2 lžících oleje. Přidejte rýži, chvíli restujte a pak zalijte vínem. Víno nechte vstřebat a pomalu po sběračkách přidávejte vařící vývar. Rizoto má mít krémovitou konzistenci. Mezitím, co se rizoto vaří orestujte na jiné pánvi na troše oleje a se špetkou feferonky rozdrobené klobásy. Zalijte je pramínkem marsaly, nechte ji vstřebat a klobásy v polovině vaření vmíchejte do rizota. Cca 3 minuty před dovařením rizota přidejte také na kousky nakrájenou gorgonzolu. Hotové rizoto dochuťte kouskem másla a nastrouhaným sýrem. Vše promíchejte, nechte 3 minuty odstát a podávejte.

Doporučené víno:

  • Cerasuolo di Vittoria Aidda 2004 DOCG (Fia Nobile)
  • Cabernet Sauvignon 2006 (Azienda Ferreri)

Ingredience pro 4 osoby

  • 1 cibule
  • 400 g rýže Carnaroli Gli Aironi
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 4 klobásy salsiccia
  • 150 g gorgonzoly
  • máslo
  • marsala
  • feferonka
  • strouhaný sýr ragusano
  • olivový olej extravergine 110 e lode nebo Erbesso

Nápsáno Staff APutia. Vloženo Primi di Terra, Recepty

Trackback from your site.

Přidat komentář